Dustin.no – dyre og ustabile priser

Robert AndresenBlog Leave a Comment

Jeg har egentlig vært fan av dustin.no siden de ble lansert i Norge. Komplett.no så ut til å bli dyrere og dyrere, mens Dustin holdt seg billigere. Men i det siste halvåret har jeg opplevd ustabile priser og enkelte varer som er sterkt overpriset på Dustin. Når har det gått flere måneder med dette, noe som ikke tyder på midlertidig problemer eller feilprising av varer – men mer om en forretningsstrategi.

Tellstick Net koster 1695 kr (1794 kr med frakt) på Dustin, samme vare koster rundt 8-900 kr på Teknikmagasinet eller Clas Ohlson er dette en prisforskjell på 805 kr +. Dette har vært tilfellet i omtrent 6 måneder nå.

Et annet produkt er Ubiquiti Unifi POE AP som jeg har anbefalt til flere venner i forrige uke. Jeg sa til alle at dette aksesspunktet kostet 549 kr, men plutselig på fredag var produktet økt med 146 kr (695 kr). På mandag igjen var prisen skrudd ned og tilbake til 549 kr. Nå sitter ikke jeg med statistikk over kjøpemønsteret til Dustins kunder, men jeg vil tro at dette var et produkt som hadde mye treff i forrige uke – og den dagen flest handler på nett er vel kanskje fredag og lørdag. Da minner dette rett og slett om en strategi for å lure kunder, ved å skru opp prisen akkurat i det de har mest salg.

For meg personlig betyr dette rett og slett at Dustin ikke er til å stole på. En butikk jeg tidligere hadde god tiltro til og som alltid var billigere enn komplett – har nå blitt en usikker nettbutikk som jeg aldri handler på uten å sjekke priser hos en mengde andre butikker først.

En annen mindre irritasjon, er at jeg ser hele tiden ut til å måtte bytte/velge privatperson eller bedrift hos Dustin.

dustin_telldus dustin_ap