TONO boksershorts = Svindel

Robert AndresenUncategorized 2 Comments

Denne artikkelen er viderepublisert fra min tidligere nettside/blogg, da den er/var en av de mest leste. Artikkelen er opprinnelig publisert 14.02.2012!

Del 1

Rundt sommer/høst perioden ble jeg oppringt av en person som sa at jeg hadde vunnet en premie i forbindelse med spørreskjema som jeg hadde fylt ut. Da jeg bruker å fylle ut slike skjema fra selskaper som jeg er kunde hos, så jeg ikke spesielt rart på dette – så jeg takket ja.

Betingelsene ble gjort klinkende klart på telefonen, at jeg måtte betale porto (som var greit nok) og at dette var en abonnement-tjeneste som jeg måtte selv ta initiativet til å fortsette med dersom jeg skulle ha løpende forsendelser. Med andre ord så ville jeg kun få denne ENE forsendelsen, dersom jeg ikke signerte abonnement i ettertid.

Da jeg er klar over at mange blir lurt på denne måten, ble det vridd og spurt om dette på mange måter – slik at dette ikke kunne missforstås.

Problemet nå er at jeg sitter her plutselig med flere boksere og en regning på 200 kr.

Google er min venn

Ved å google «TONO Boksershorts» så fant jeg ut at jeg ikke var den eneste med dette problemet. Flere har postet e-postkommunikasjon med de og har fått løst dette problemet ganske enkelt virker det som. Men prinsippet er fortsatt det samme, at dette er ulovelig på flere punkter.

Her er en person som opplevde at sin sønn, som går på ungdomsskolen, plutselig mottok boksershorter og regning deretter. Han fikk problemet løst, men fantastisk at de klarer å selge produkt til mindreårige! I bloggen her finner du også kommentarer fra folk som har opplevd det samme.

Her er en mer usaklig diskusjon av sinte folk som har samme problem.

Og her har vi et skriftelig brev fra forbrukerombudet til Provea (TONO) om akkurat det samme. Dette brevet inneholdet også alle lovbrudd i forbindelse med dette salget. Fin referanse dersom du også har rotet deg oppi det samme 🙂

  • http://www.forbrukerombudet.no/asset/2989/1/2989_1.pdf (Død lenke – fjernet)
  • TONO sin nettside (Død lenke – fjernet)

Min e-post til de (som ble sendt nettopp, så gleder meg til svar):

Hei

Tidligere i sommer/høst mottok jeg en telefon om at jeg hadde vunnet en premie angående spørreskjema som jeg hadde fylt ut.

For dette skulle jeg få en boksershorts som jeg kun trengte å betale porto for. Det spesifikt nevnt at dette IKKE var et løpende abonnement dersom jeg ikke etterspurte dette selv, noe jeg ikke har gjort.

Problemet er at jeg sitter her med to boksershortser og en regning på kr 195,50 nå.

Mitt kundenummer er tydeligvis 59 xxx xxx xxx

Jeg ønsker nå at dere avslutter mitt abonnement og gir kredittnota på regningen. Dersom dette ikke blir utført blir dette klaget inn til forbrukerrådet.

Dersom dere har noen som helst beviser på at dette er et abonnement jeg har takket ja til, skal dette oversendes slik at jeg kan vurdere dette før jeg går videre med saken.

Eksempelvis skal jeg ha kopi av evt. signatur, dato/klokkeslett om jeg har sendt SMS-bekreftelse eller opptak av samtale om jeg takket ja til dette under telefonsamtalen.

På forhånd takk for samarbeidet.

Del 2

Jeg skrev tidligere (død lenke – fjernet) om at jeg hadde mottatt boksershortser fra et firma som heter TONO. Dette var et løpende abonnement som jeg aldri hadde takket ja til.

Etter å ha sendt de en passe sint e-post fikk jeg omsider svar.

Her er svaret jeg mottok:

Vi takker for din henvendelse om at du ikke vil fortsette medlemskapet.

Med din første leveranse fikk du informasjon om at du hadde startet et medlemskap, og at du måtte ta kontakt med oss om du ville avslutte dette.  Ettersom vi ikke hadde hørt fra deg gikk vi ut fra at du var fornøyd med dine varer og at du ville fortsette å motta våre leveranser. 

Vi har nå avsluttet ditt medlemskap og annullert regningen på den (de) mottatte leveranser du ikke ønsket, slik at du kan beholde varene gratis.

Vennligst oppgi ovenstående referanse ved all ny kontakt i forbindelse med dette.

Med vennlig hilsen

Kundeservice
Janet

Greit nok at de var meget greie her – da jeg mottok 3 boksershortser til en sum av 39 kr (porto for den første). Og de har helt rett at det stod en del informasjon i første faktura som jeg ikke leste – av den enkle grunn at jeg ble forklart ganske tydlig at dette ikke var et løpende abonnement med mindre jeg ga beskjed i tillegg til å betale fakturaen for portoen.

Uansett: Case closed !