DJI Phantom – info, erfaringer, montering, tips og triks

Robert AndresenDrone 3 Comments

Denne artikkelen er basert på deg som har, eller har bestilt deg en DJI Phantom 2 drone. Har du ikke kjøpt enda, så anbefaler jeg deg å lese min kjøpsguide her.

Egen erfaring

Så langt har jeg vært i bakken to ganger ved «takeoff/landing», begge ganger har den tippet fremover. Et tips i en av videoene nedenfor er fotforlengere. Disse kan kjøpes eller lages selv – kommer an på hvor fint man ønsker det.

Det anbefales også å kjøpe voltmeter for å måle fat shark batteriet. Dette erfarte jeg selv. Jeg var heldigvis på vei til å lande når skjermen ble svart. I verste fall kunne jeg ha vært såpass langt unna hvor jeg ikke hadde sett verken retning eller gjenstående batteri på dronen.

Det har også fått meg til å tenke på batteriet til fjernkontrollen – noe som jeg ikke helt har tenkt over. Hva skjer om batteriet til fjernkontrollen dør? Greit nok at dronen finner tilbake hvor den tok av selv, men hvordan få landet den? Fant bilde med indikator-lysene etter et kjapt søk 🙂

P2v-rc_led

 

Absolutt alt du trenger å vite ang. GoPro og/eller DJI Phantom på MicBergsma sin YouTube-kanal

https://www.youtube.com/channel/UCTs-d2DgyuJVRICivxe2Ktg

 

Lurer du på hvordan det er å se med Fat Shark brillene?

For min egen del var det ikke så fantastisk som jeg hadde trodd. Det er bare en firkantet skjerm foran deg. Fordelen er at du får stengt ut alt lys og du konsentrerer deg kun om flyvingen. I videoen under ser du Fat Shark montert sammen med iOSD som gir deg flightdata på skjermen mens du flyr.

 

Montere Fat Shark FPV på DJI Phantom 2, med GoPro Hero 3

Jeg monterte mitt oppsett ut fra denne videoen, med iOSD og Fat Shark.

 

 

Tips og triks for DJI Phantom

Gjelder første versjon, men mye relevant for de som har DJI Phantom 2 også.

 

 

Andre morsomme/kjekke tips og triks

 

Lurer du på hvor mye vind en DJI Phantom 2 takler?

 

Vanntett DJI Phantom drone. Lite info om hvordan, men du får i alle fall se at de «flyr» i vann 🙂

 

Floating landing gear»

Enkel «guide» på hvordan lage «landing gear» ut fra isopor, som lar deg ta av og lande på vann. Tror ikke det noen gang vil være nødvendig, men absolutt noe å tenke på dersom du flyr over vann – slik at den flyter i stedet for å synke til bunns. Dersom du evt. har mulighet til å dykke etter en drone på havbunnen, vil jeg anbefale montering av vanntette blinkende lys på den.