Heatmiser NeoHub Gen2

Robert AndresenInternet of things, Reviews4 Comments

Heatmiser has now released gen 2 of their NeoHub, with Apple HomeKit. I was quick to preorder – and I just received and connected it.

It is now 1 1/2 year since I mounted my Neohub (first generation) and the neoStat thermostat; see my post about it here.

I don’t think there is a lot to say about Gen 2. It has Apple HomeKit support, so you can e.g. use Siri to control your thermostat. This is my first HomeKit appliance, so it is limited how much I can test it.

The functionality, app and everything else looks pretty much the same as the first generation.

Migration

Just after I ordered the new neohub, Heatmiser sent me a migration guide. To sum up the migration, it’s mostly remove the zone, location, thermostat in the app – and add it on the new hub. I have some concerns about this, because if your hub stops working, you probably need to set it up from scratch. I only have one thermostat for my bathroom at this moment, so it is not a problem for me yet.

Setting up with HomeKit

The HomeKit ID is printed inside the box. I just opened my app and used the camera to read the ID. There was some problems and errors at the start, as the HomeKit reported the Neohub offline – but it started working after a while. I also activated my Apple TV as HomeKit center. The Apple TV was a bit tricky, as I needed iCloud keychain and two-factor auth enabled, which I already had – but I needed to sign out and in on my Apple TV to get this to work.

 

The unboxing • Bjorn Andersen

  Hei, nå har du hatt Heatmiser hub’en noen måneder, fungerer den fortsatt bra? Jeg gjorde noen undersøkelser og endte med å kjøpe tado, men ved installasjon ble det klart at denne ikke bruker gulvføler og med termostaten på utsiden av rommet funker det dårlig… Ser for meg å kunne bruk en slik hub til å styre flere Neostat-e termostater som kan erstatte gamle. Er styringen av varmen relativt “intelligent” (tado skrur f.eks. ned når alle husets telefoner har forlatt huset)?

  • Robert Andresen

   Hei. Ja, den fungerte bra. Hvor intelligent den er i forhold til å justere alle er jeg litt usikker på, da jeg har testet bare med 1 termostat. Du har jo styring både med Heatmiser-appen og Homekit, så du kan jo sette opp det du ønsker selv omtrent. Jeg hadde satt opp timeplan med senking av temperatur på natt. Du kan i alle fall velge å benytte gulvføler, romtemperatur eller begge deler på den.

   Men akkurat nå har jeg byttet ut Neostat-e med Multireg Z-wave, og har testet dette i 3-4 uker. Mitt mål er å styre alt fra en å samme app, så siste månedene har jeg landet på HomeAssistant (HA). Da det ikke så ut som HA hadde støtte for Neostat, valgte jeg å kjøpe en ny Multireg Z-wave. Den har fungert ganske bra, så vurderer å kjøpe til flere nå. Prismessig ligger vel Multireg sine omtrent dobbelt i pris av Neostat, så akkurat det er litt surt.

   • Bjorn Andersen

    Skjønner den, du er nok kommet lengre enn meg i smarthus-prosessen. Betyr det at du skal kvitte deg med Heatmiser-hub’en? Kan gjerne kjøpe den av deg, i så fall.

    • Robert Andresen

     Du kan gjerne kjøpe den av meg ja. Har både gammel og ny hub, samt en termostat. Vi kan evt. diskutere pris på e-post? contact@robert.stadsbygd.net